Imorgon är det kanelbullens dag och jag fick feeling och svängde ihop ett nytt recept på just det temat. Det är alltid roligt att hitta på nya recept och dessutom är det inte helt enkelt att få tag på glutenfria kanelbullar och ska de dessutom vara utan mjölk och ägg så måste man baka själv eller så är de sällan speciellt goda. Så jag brukar ta genvägar och få i mig kanelbulle på annat sätt 😉 För som ni säkert vet älskar jag chokladbollar och nu fick det bli en variant med kanel och utan choklad. Så idag ska ni få ta del av kanelbullebollar och dessa är såklart utan gluten och mjölk. Enkla att göra och såååå goda!
Kanelbullebollar utan gluten och mjölk (20-25 st)
Ingredienser
200 g rumsvarmt mjölkfritt margarin
1,5 dl florsocker
1,5 msk vaniljsocker
2 msk malen kanel
2 tsk malen kardemumma
En rejäl nypa salt
7 dl glutenfria havregryn
1,5 dl pärlsocker
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
Gör såhär
Lägg margarin, florsocker, vaniljsocker, kanel, kardemumma och en nypa salt i en bunke och vispa ihop med elvisp. Tillsätt sedan hälften av havregrynen och vispa med elvisp och ha sedan i resten och vispa ihop. Blanda ihop pärlsocker, kanel och kardemumma. Rulla till bollar och rulla i pärlsockret. Ställ i kylen.
Fler recept med kanel:
Välkommen till en mjölkfri guide! Här har jag samlat alla mina bäst tips på recept och produkter där allt är mjölkfritt.