fbpx

Idag är det kanelbullens dag! Tjohooooo 🙂 Men jag har inget nytt recept på kanelbullar utan tänkte idag ge er recept på en magiskt god kanelgranola. Då håller jag ju ändå kaneltemat 😉 Och för dig som vill ha recept till kanelbullens dag kan jag tipsa om dessa i arkivet:

Kanelbullar

Kanelbullesmoothie

Kanelmuffins utan socker

Kanelbullens dag

Idag väntar en härlig dag fylld med mat och sociala aktiviteter. Nu ska vi försöka äta en så lite frukost som möjligt för kl 11 vänbtar brunch med mina svärföräldrar. Och i eftermiddags ka vi hem till min syster och fira hennes barn som båda två har fyllt år under veckan. Så då blir det kalas och säkerligen både god mat och fika. Älskar att umgås med familjen!

Kanelgranola med blåbär Ingredienser 6 dl havregryn 2 dl pumpakärnor 2 dl solroskärnor 2 dl linfrön 1 dl sesamfrön 1 dl boveteflingor 3 msk kanel 1 dl kokosolja 1 dl honung 2 dl vatten 1 dl torkade blåbär 1 dl torkade tranbär 1 dl torkade gojibär 0,5 dl bipollen Gör såhär Sätt på ugnen på 125 grader. Blanda ihop havregryn, pumpakärnor, solroskärnor, linfrön, sesamfrön, boveteflingor och kanel. Lägg kokosolja, honung och vatten i en kastrull och låt smälta ihop. Rör sedan ner honungsblandningen i de torra ingredienserna och blanda väl. Sprid sedan ut allt på två plåtar med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 40 minuter. Rör om då och då. Ta sedan ut ur ugnen och blanda ner blåbär, tranbär, gojibär och bipollen och låt svalna.

Men nu åter till receptet. Jag har använt mig av mitt grundrecept på granola som finns i min granolaguide. Det grundreceptet vill jag verkligen rekommendera. Jag gör ofta granola och när man hittat ett nytt recept man vill testa så ska man se till att ha alla ingredienser hemma och möta upp allt rätt. men med detta så kan man freestyla lite mer. Så ofta kan jag bli inspirerad av en smaksättning på granola men sen kan jag använda de gryn, nötter och frön som jag känner för. Då passar det perfekt att det bara står hur många deciliter torra och blöta ingredienser det ska vara samt sötning. Så enkelt!

Kanelgranola med blåbär

Kanelgranola med blåbär

Ingredienser
6 dl havregryn
2 dl pumpakärnor
2 dl solroskärnor
2 dl linfrön
1 dl sesamfrön
1 dl boveteflingor
3 msk kanel

1 dl kokosolja
1 dl honung
2 dl vatten

1 dl torkade blåbär
1 dl torkade tranbär
1 dl torkade gojibär
0,5 dl bipollen

Gör såhär
Sätt på ugnen på 125 grader. Blanda ihop havregryn, pumpakärnor, solroskärnor, linfrön, sesamfrön, boveteflingor och kanel. Lägg kokosolja, honung och vatten i en kastrull och låt smälta ihop. Rör sedan ner honungsblandningen i de torra ingredienserna och blanda väl. Sprid sedan ut allt på två plåtar med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 40 minuter. Rör om då och då. Ta sedan ut ur ugnen och blanda ner blåbär, tranbär, gojibär och bipollen och låt svalna.

Kanelgranola med blåbär


Fler granolarecept:

Banangranola med kanel

Glutenfri chokladgranola

Granola med jordnötssmör och tranbär

    Mentions

  • 💬 Kanelbullebollar utan gluten och mjölk • SandraCallermo.se
  • 💬 Glutenfri kokosgranola med puffat ris • SandraCallermo.se
  • 💬 Chokladgranola med hasselnötter • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b