Maillista

Idag är det Lucia och det tänkte jag fira med ännu ett juligt godisrecept här på bloggen. Det blir en klassisk knäck som jag smaksatt med kanel och det blir jättegott!

Kanelknäck med mandlar

Kanelknäck med mandlarKanelknäck med mandlar (80-90 st)

Ingredienser
2 dl rörsocker
2 dl ljus sirap
2 dl vispgrädde
2 msk smör
1 dl sötmandlar
1,5 tsk kanel

Knäckformar

Gör såhär
Finhacka mandlarna. Koka ihop socker, sirap, grädde och smör i en stor kastrull. Koka utan omrörning till 125 grader eller gör ett kulprov. Ställ ut knäckformar på en plåt. Drag av knäcksmeten från värmen och rör snabbt i mandlar och kanel. Fyll försiktigt knäckformarna med smet. Låt knäcken kallna och stelna. Förvara i lufttät burk.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a