Maillista

Imorgon är det kanelbullens dag. Jag har ju återgått till glutenfri kost och försöker dessutom utesluta socker. Jag försöker även hålla ner sockernivån för barnen men vi älskar ju ändå att fika så vill gärna hitta fler grejjer som är sötade med t ex dadlar. Så när jag hittade det här receptet på muffins hos Mammapigg som är sötade med banan och är glutenfria. Jag gillar ju dock dadlar så jag la till de som lite extra sötning och så smaksatte jag mina med kanel (inför kanelbullens dag) istället för blåbär. De blev väldigt goda!

kanelbullens dag

kanelbullens dag

Sen har jag flera gånger läst om de här kanelbullarna som Food Pharmacy har med i sin bok. De beskriver den som mittendelen på en kanelbulle. Och jag kan bara hålla med, den blev så god! Jag la till lite vaniljpulver och kardemumma. Bullen baseras på nötter och dadlar och jag tycker den är genialisk.

kanelbullens dag

kanelbullens dag

Mila fick smaka och det var succé! Hon var så glad och åt tills den var slut och då blev hon så arg att hon inte fick en till. Lilla skruttan <3 Jag gillar verkligen att ha fika hemma i frysen som innehåller bra grejjer och är sötade med dadlar istället för socker. Barnen älskar det och för mig känns det lite bättre att bjuda de på fika.

kanelbullens dag

kanelbullens dag

Kanelmuffins utan socker (ca 10 st)

Ingredienser
3 ägg
2 bananer
1 dl bovetemjöl
2 tsk kardemumma
2 tsk bakpulver
1 msk kanel
1 krm vaniljpulver
5 dadlar

Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg ägg, bananer, bovetemjöl, kardemumma, bakpulver, kanel, vaniljpulver och dadlar i en matberedare och mixa slätt.
Fördela smeten i muffinsformar (fyll varje form ca ¾) och grädda i ugnen ca 15 minuter, tills de fått fin färg.

kanelbullens dag

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.