Maillista

I helgen delade jag ju med mig av mitt recept på en syrlig äppelcurd och nu tänkte jag ge förslag på vad den kan passa till. Jag gav ju några exempel, i det inlägget men ett konkret recept är aldrig fel för att få igång inspirationen. Denna höstiga kanelpannacotta får sällskap av curden och toppas med krispiga havresmulor. En höjdare om jag får säga det själv!

 

Kanelpannacotta med äppelcurd och havresmulor (4 port)

Ingredienser
4 dl vispgrädde
1 dl créme fraiche
1,5 krm vaniljpulver
0,5 dl rörsocker
3 gelatinblad
1,5 tsk kanel
Havresmulor:
1 dl havregryn
0,5 dl rörsocker
2 msk smör
1 tsk kardemumma
Gör såhär
Pannacottan: Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten minst 5 minuter. Blanda grädde, kanel, vaniljpulver och rörsocker i en kastrull. Låt det koka upp och låt puttra i 5 minuter. Rör ner créme fraichen. Tillsätt de urkramade gelatinbladen och rör tills det smält. Häll upp i glas och ställ i kylen minst 3 timmar.
När pannacottan stelnat, lägg på curd i varje glas.
Havresmul: Häll havregryn, rörsocker, kardemumma  och smör i en stekpanna på hög värme. Låt smöret smälta och rör om då och då i ett par minuter. Häll ut smulorna på ett bakplåtspapper och låt det svalna en aning innan du lägger det på pannacottan.
 
0

3 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a