Maillista

Dags för årets sillar! Igår var det dags. Ingredienserna var inhandlade och det stod i kalendern: gör sill! Sagt och gjort 😀 Nu är de klara! Jag brukar göra en dubbel sats (4 pkt per smaksättning) och så tar jag med mig en burk till varje julafton (ja, vi har tre stycken :P). Jag brukar alltid göra en klar och en krämig sill. Och jag tycker det är kul att göra nya smaksättningar och hitta nya favoriter. Under kategorin sill hittar ni massa goda från tidigare år!

Jalapeñosill och kanelsill

Den klara sillen blev en kryddig kanelsill med morötter och den krämiga en jalapeñosill med lime. Muuuums! Nu står de och gottar sig i kylen och imorgon ska jag smaka de på årets första julbord. Längtar!

Vilken är din bästa sill? Brukar du göra själv eller köpa färdig?

Kryddig kanelsill

Kryddig kanelsill

Ingredienser
2 paket 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
2 morötter
2 dl vatten
1,5 dl strösocker
1,25 dl ättiksprit (12%)
15 kryddnejlikor
5 kanelstänger
4 stjärnanis
4 lagerblad

Gör såhär
Skala och skär morötterna i slantar. Lägg i en kastrull tillsammans med vatten, socker, ättikssprit, kryddnejlikor, kanelstänger, stjärnanis och lagerblad. Låt koka upp och låt sedan svalna.
Lägg sillen (skär i bitar om du har hela filéer) i den avsvalnade lagen och fyll upp allt i burkar. Låt stå minst ett dygn.

Jalapeñosill och kanelsill

Jalapeñosill med lime

Ingredienser
2 paket 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
1 liten röd lök
1 dl inlagd hackad jalapeño
2,5 dl créme fraiche
1,5 dl majonnäs
1,5 lime
1 msk flytande honung

Gör såhär
Skala och finhacka löken. Finhacka jalapeñon. Lägg lök, jalapeño, créme fraiche, majonäs, skal och saft från limen samt honung. Krydda med svartpeppar och lite salt (sillen är salt).
Avsluta med att vända ner sillbitarna (skär i bitar om du har hela filéer). Låt stå minst några timmar i kylen.

Jalapeñosill och kanelsill

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.