Maillista

Första advent närmar sig med stormsteg och då gillar jag att blanda knäckiga småkakor med chokladgodis och lussebullar. Dessa kryddiga kakor hittade jag i Jenny matblogg och är en variant på de klassiska kolasnittarna. Sådan här typ av kakor är perfekt då de går väldigt fort och är enkelt att göra. Dessa är även mitt bidrag till Dagmar’s Kitchens novemberutmaning med tema adventskaka.
 

Kanelsnittar (ca 30 st)

Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 msk sirap
2 tsk kanel
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Vispa ihop smör och strösocker. Ta en ny bunke och blanda mjöl, bakpulver , vaniljsocker, kanel och salt. Rör ner de torra ingredienserna i smörblandningen och ha sist i sirapen. Knåda till en deg som du delar i tre delar. Rulla ut dem till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna med en gaffel och grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna något innan du skär dem i snittar.

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a