Igår var det andra advent och vi firade med att träffa familjen utomhus. Det blev lekpark, skogslek och korvgrillning. Riktigt mysigt och en bra aktivitet i dessa tider <3 Sen blev det julmys hemma med en god vegobolognese och provsmakning av helgens julbak. Mysigt! Och idag tänkte jag ge er ett nytt julgodis recept i form av kaneltryfflar. Dessa döljer en hemlig ingrediens..
Jag har tidigare gjort kikärtstryfflar och jag tycker verkligen det är så gott. Ett smart sätt att mina ner de mindre hälsosamma ingredienserna och istället få i sig lite bra näring samtidigt som man får njuta av gofika. När man mixar kikärterna så blir konsistensen lite som cookie dough och det är ju magiskt gott! Passar perfekt till både adventsmyset eller när du vill ha något sött till kaffet. Tidigare har jag smaksatt kikärtstryfflarna med kardemumma och pepparkaka och i år blev det kaneltryfflar. Och jag älskar ju jordnötssmör så jag tog lite extra. Kanel och jordnötssmör är en ljuvlig kombination. Jag valde att ha mörk choklad på mina men om du föredrar kan du självklart byta till mjölkchoklad. Eller kanske till och med vit choklad?
Kaneltryfflar med jordnötter (40-50 st)
Ingredienser
1 frp kikärtor (ca 230 g avrunnen vikt)
60 g urkärnade dadlar
1 dl jordnötssmör
2 msk kanel
1 nypa flingsalt
1,5 dl mandelmjöl
200 g choklad
Gör såhär
Häll av kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Lägg de sedan i en matberedare tillsammans med urkärnade dadlar, jordnötssmör, kanel, salt och mandelmjöl. Mixa slätt och rulla sedan till bollar och ställ kallt minst 30 minuter.
Smält choklad över vattenbad och rulla bollarna i chokladen och ställ sedan i kylen.
This Article was mentioned on sandracallermo.se