Vi gör ofta egen majonäs hemma då vi är riktig såsälskare och att slå en majo är både gott och enkelt. Mila vill ofta inte ha sås så då gör vi på ägg men om hon vill ha så funkar det att göra på kikärtsspad (se recept längre ner) 🙂 Häromveckan var det dags för hamburgermiddag och då vill man ju gärna ha en majonäs till. Och jag hade sett någon göra kaprismajonäs så det var dags att testa. Och det blev så gott! Kaprisen ger härlig smak samt syra. Jag kan varmt rekommendera denna!
Kaprismajonäs
Ingredienser
2 msk kapris
2 äggulor
3-4 dl rapsolja
1 tsk dijonsenap
2 tsk vitvinsvinäger
Pressad citron
Gör så här
Lägg kapris, dijonsenap, vinäger och äggulor i en skål och mixa snabbt ihop med en stavmixer så kaprisen går sönder. Häll sedan droppvis ner oljan. Vispa flitigt hela tiden och häll inte i oljan för snabbt. Mot slutet kan oljan hällas i en fin stråle. Smaka av med pressad citron, salt, svartpeppar och cayennepeppar.
Fler recept på majonäs:
Baconinlindade burgare med harissa- och limemajonäs
Panerad rödspätta med krondillsmajonäs och potatis
Hamburgare med baconmajonäs och picklad gurka samt jalapeñocoleslaw