Imorgon är det Valborg och på grund av rådande omständigheter blir det ju en annorlunda Valborg och ingen majbrasa. Vi tänkte dock tända en liten brasa i vår eldkorg så vi får lite Valborgskänsla i alla fall 😉 Och så kan man ju unna sig en god middag och då vill jag tipsa om denna efterrätt som vi gjorda förra helgen. Vi hade våra nära vänner på besök och medan kaffet blev klart så hann jag fixa denna snabba efterrätt. Jag hittade nämligen färsk ananas på mataffären och kom att tänka på karamelliserad ananas som är så gott! Så jag serverade den med en klick vaniljyoghurt (fungerar också utmärkt med vaniljglass) och lite rostade havresmulor. Sådana här smulor jag gör ofta och det är aldrig så exakt utan jag har i allt i stekpannan och bara låter det bli lite rostad och smöret smälter och så. Kan även lägga till frön och/eller nötter samt någon krydda, exempelvis kanel, kardemumma eller malen ingefära. Så gott!
Fler efterrätter med smulor/crunch:
- Citronpannacotta med ingefärssmulor
- Dumlepannacotta med lingon och mandelsmulor
- Rabarberdröm med crunch
Karamelliserad ananas med vaniljyoghurt och havresmulor (4-6 port)
Ingredienser
1 ananas
1 msk smör
Lite ljus sirap
3 dl turkisk yoghurt
1 msk vaniljsocker
Eventuellt lite vaniljpulver
50 g smör
2 dl havregryn
1 msk ljus sirap
Gör såhär
Blanda ihop yoghurt med vaniljsocker och och vaniljpulver.
Skär ananas i tärningar (skär bort den hårda stammen). Hetta upp smör i en stekpanna och stek ananasen på hög värme tillsammans med lite sirap. Lägg i en skål n är den fått lite färg.
Använd samma stekpanna och ha i 50 g smör, havregryn samt sirap. Låt allt steka ihop och bli rostad. Lägg i en skål.
Fördela ananasen i skålar och lägg på en klick yoghurt och strö över havresmulor.
Fler recept med ananas:
1
This Article was mentioned on sandracallermo.se