Igår hade vi karaokekväll här hemma hos mamma och det blev väldigt lyckat. Vi hade knytis och fick ihop en rejäl buffé med massor av godsaker. Det fanns pestopastasallad, korvslantar, sallad, kallskuret, potatissallad, tzatziki, hummus, kyckling- och fetaostpaj, köttfärspaj, ostar och annat smått och gott. Avslutningsvis hade mamma gjort två fantastiska tårtor – en med daim och en chokladtryffeltårta!

 

 Exoticrusschian (1 glas)

Ingredienser
6 cl gin
2 klyftor lime
Ananas- och kokosjuice
Russchian
Is
Gör såhär
Lägg isen i glaset och pressa i limen. Häll på gin och fyll upp hälften juice och hälften russchian. 

 

 

 

 

 

 

Dajmtårta (10-12 bitar)

Ingredienser
1 dl sötmandel
3 äggvitor
1 dl srrösocker
3 dubbeldaim
3 äggulor
3 msk florsocker
3 dl vispgrädde
Gör såhär
Botten: Sätt på ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant. Hacka mandeln. Vispa äggvitorna skummigt och tillsätt hälften av sockret. Vispa smeten styvt och vänd sedan ner resten av sockret och all mandel. Bred ut smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 30 minuter. Låt svalna.
Krämen: Grovhacka daimen. Blanda äggulor och socker i en bunke. Ta en ny bunke och vispa grädden. Rör ner äggsmeten och drygt hälften av daimen. Bred krämen på botten och strö på resten av daimen. Ställ i frysen och låt stå minst 3 timmar. Ta fram i rumstemperatur ca 10 minuter innan servering.

Chokladtryffeltårta (12 bitar)

Ingredienser
225 g smör
4 ägg
5 dl strösocker
3 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
4 msk kakao
0,5 dl starkt kaffe
Tryffel:
75 g mjölkchoklad
75 g mörk choklad
1 dl grädde
2 msk ljus sirap
50 g smör
Gör såhär
Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Häll äggen i en skål och rör ner smör och socker. Sikta i de torra ingredienserna och rör i kaffet. Häll smeten i en smord och mjölad springform. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Ta ut kakan och låt svalna.
Tryffel: Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden med sirapen och häll över chokladen och rör tills den smält. Ha i smöret i kuber och rör tills det har smält. Låt det svalna och tjockna till innan du brer ut det på kakan.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b