Biscotti är en småkaka som jag verkligen gillar. Den är inte för söt, kan både innehålla kryddor, choklad och nötter och har bra hållbarhet. Det blir många när man gör en omgång och de är dessutom snygga. Några favoriter är saffransbiscotti men jag gillar ju även att hitta på lite nytt så här fick det bli en glutenfri variant med kardemumma, choklad och apelsin. Juligt, gott och knaprigt!
Kardemummabiscotti med choklad och apelsin (ca 30 st)
Ingredienser
75 g rumsvarmt smör
180 g rörsocker
3 ägg
1,5 krm salt
225 g mandelmjöl
90 g bovetemjöl
75 g majsmjöl
2 tsk kardemummakärnor
Skal från 1 apelsin
100 g mörk choklad
1,5 tsk bakpulver
1,5 tsk fiberhusk
Gör såhär
Sätt på ugnen på 180 grader. Hacka chokladen och mortla kardemumman. Rör smör och socker mjukt med en slev. Tillsätt sedan ett ägg i taget och blanda väl. Blanda ner salt, mandelmjöl, bovetemjöl, majsmjöl, kardemumma, skal från apelsinen, choklad, bakpulver och fiberhusk. Låt degen stå 10 minuter. Dela sedan degen i tre delar och forma till längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen 20 minuter. Ta sedan ut plåten och låt svalna ett par minuter innan du skär i 1,5 cm tjocka, sneda skivor. Sänk värmen till 150 grader och sätt in plåten igen i 20 minuter. Sänk värmen till 50 grader och låt skorporna torka 45 minuter till.
Lämna ett svar