Maillista

Äppelsäsongen är igång och nu finns det massa äppelsorter att välja på i butiken. De godaste äpplena är såklart de man plockat hemma i sin egen trädgård men om man inte har det har möjlighet att göra det får man nöja sig med äpplena i affären. Fick även en hel del äpplen av svärföräldrarna som jag tänkte göra äppelmos på någon dag framöver. 
 
Denna gång blev det en päronpaj med äpple i och det blev en väldigt god kombination. Kardemumma ger pajen det där lilla extra. Serveras med glass eller vaniljsås.
 
Kardemummadoftande äppel- och päronpaj

 

Kardemummadoftande äppel- och päronpaj (1 stor eller 6 små formar)

Ingredienser
2 äpplen
2 päron
3 tsk kanel
1 tsk malen kardemumma
2 msk socker
2,5 dl havregryn
1 dl mjöl
2 msk socker
1 tsk malen kardemumma
ca 100 g smör
Gör såhär
Sätt på ugnen på 225 grader. Skala, kärna ur och skiva äpplena och päronen. Lägg dem i en ugnsfast form eller i flera små portionsformar. Strö över socker, kardemumma och kanel.
Blanda havregryn, mjöl, strösocker och kardemumma i en bunke och häll över äppel- och päronskivorna. Hyvla smör med en osthyvel till tunna skivor, som täcker hela mjölblandningen. Grädda i ugnen ca 20 minuter tills det har blivit fin färg och en krispig yta på pajen.
Kardemummadoftande äppel- och päronpaj
Detta är även mitt bidrag till Månadens sötsak på Söta Saker.
0

Inga svar än

  1. Pia

    Ser enkelt och gott ut, ska jag definitivt prova 🙂 Kommer hinkvis med äpplen från farmors… Svårt att veta vad man ska göra med allt, kokade en stoor kastrull äppelmos i veckan.

    Pajen ska jag definitivt prova, låter gott med kardemumma i oxå 🙂

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.