Som jag njuter av julpyntet här hemma! Alla lampor, stjärnor, tomtar och mys. December är en fantastisk månad! Julmusik, slå in julklappar, äta julgodis, dricka glögg och bara njuta. Det är aktiviteter jag tänker fortsätta fylla december med. Och mysa med barnen förstås. Nu är det inte långt kvar av föräldraledigheten så jag vill passa på att njuta av lediga dagar, mys med barn, familj och vänner och ladda för att börja jobba igen. Och juste, ska njuta lite extra av en sak till, denna kardemummakola!

Kardemummakola på mandelbotten

Minns ni det goda kolagodiset jag gjorde som var utan vitt socker och smakade magiskt? Jag gjorde en ny variant på det receptet för att få  med lite mer juliga smaker. Cashewnötter byttes mot mandlar och jag la till kardemumma i kolan. Så. Otroligt. Gott!

Här har ni receptet. På magiskt julgodis som ändå är lite bättre än mycket annat. För även om dadlar är väldigt söta så mår i alla fall jag lite bättre när det inte är vitt socker. Vad tycker du?

Kardemummakola på mandelbotten

Kardemummakola på mandelbotten

Kardemummakola på mandelbotten (ca 20-25 bitar)

Ingredienser
2 dl sötmandlar
1 dl kokosflingor
1 msk honung
2 msk mjuk kokosolja
1 nypa salt

Kola:
20 urkärnade dadlar
0,5 dl smält kokosolja
1 tsk salt
1,5 tsk kardemumma

En nypa flingsalt till garnering
Hel/malen kardemumma

Gör såhär
Lägg mandlar, kokos, honung, kokosolja och salt i en matberedare och mixa till en slät massa. Tryck ut massan i en brödform klädd med plastfolie. Ställ den i kylen medan du gör kolan.
Lägg dadlar, smält kokosolja, salt och kardemumma i matberedaren och mixa slätt. När den blivit slät, fortsätt mixa några minuter till så den blir mjuk, blank och seg. Bred på massan på mandelbotten och topp med lite flingsalt och malen/mortlad hel kardemumma och ställ i frysen minst 1 timme. Skär upp i bitar och förvara i frysen och ta fram några minuter före servering.

Kardemummakola på mandelbotten

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.