Det blir en hel del kalla rätter, sallader och plockmat med det vi har hemma för att slippa stå länge i köket i denna härliga sommarvärme. Men så händer det att solen lyser med sin frånvaro och man känner sig lite frussen och vill helst bara krypa upp i soffan, då är det här en perfekt middag. Kycklingen smaksätts med kryddig kardemumma och riset får extra tuggmotstånd av broccolin.

 

Kardemummakyckling med broccoliris (4 port)

Ingredienser
4 port ris
1 bukett broccoli
800 g kycklingfilé
3 vitlöksklyftor
3 dl grädde
1 hönsbuljongtärning
1 msk kycklingfond
1 tsk kardemummakärnor
1 msk soja
1 tsk sambal oelek
Gör såhär
Koka riset. Dela ner broccolin i mindre buketter och koka dem i lättsaltat vatten ca 1 minut. Skölj med kallt vatten och blanda ner i riset när det kokat klart.
Skär kycklingen i bitar. Skala och hacka vitlöken. Mortla kardemumman. Hetta upp smör i en stor kastrull och bryn kycklingen runt om, ha i vitlök och krydda med svartpeppar. Tillsätt grädde, buljongtärning, fond, kardemumma, soja och sambal oelek. Låt koka under lock ca 10 min.
 

2 svar

  1. Sandra Callermo

    Januari är en månad när de flesta plånböcker är lite tunnare än övriga året. Därför tänkte jag ge er att matigt inlägg med billig vardagsmat!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b