fbpx

Hemma på köksbänken har jag en glasburk som är avsedd för müsli. Den fyller jag på med jämna mellanrum med hemgjord, krispig müsli som jag varierar efter de gryn, fröer, nötter och annat gott som jag har hemma. De som man köper i butik är ofta inte glutenfria och dessutom är de ofta för söta alternativt lite för tråkiga om du frågar mig. Jag vill ha mycket olika frön, gärna nötter, någon krydda och lite torkad frukt eller bär men dock inte russin. Russin är nämligen en av de saker jag inte lärt mig att äta, jag kan inte tycka att det är gott även fast jag försöker. Så alla müslirecept som jag gör är utan russin men för dig som tycker det är obligatoriskt är det enkelt att blanda ner efter rostningen. Den här gången blev det en kardemummamüsli med frystorkad mango och jordgubbar och kokos.

DSC_0380 DSC_0372

Kardemummamüsli med kokos och jordgubbar

Ingredienser
4 dl (glutenfria) havregryn
1 dl gula linfrön
1 dl kokosflingor
1 dl kokosflakes
1 dl solroskärnor
1 dl psylliumfrö
1 dl (glutenfria) havrekärnor
1 dl bovetepuffar
1 dl kokosolja
1 dl vatten
3 msk agavesirap
2,5 msk kardemumma

2 dl frystorkad mango
2 dl frystorkade jordgubbar

Gör såhär:
Sätt på ugnen på 200 grader. Blanda havregryn, linfrön, kokosflingor, kokosflakes, solroskärnor, psylliumfrö, havrekärnor, bovetepuffar och kardemumma i en skål.
Hetta upp vatten, kokosolja och agavesirap i en kastrull och när det löst upp sig, häll över fröblandningen. Blanda väl och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen och rör om då och då. Rosta ca 10-15 minuter tills den fått fin färg. Ta ut ut ugnen och blanda i frystorkade jordgubbar och mango.

DSC_0356

2 svar

  1. Sandra Callermo

    Här får du massor av tips vad du ska tänka på när du gör egen granola. Du får ett grundrecept på hemmagjord granola och många fler recept.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b