Maillista

Sen jag ändrade min kost och numera inte äter mjölkprodukter och vitt socker har jag fått tänka om lite gällande efterrätter. Det finns ju såklart massor att göra och framför allt finns det ersättningsprodukter så mycket går att använda samma recept som innan. Men jag måste bara komma på hur enkelt det är 😉 Pannacotta är en riktigt god efterrätt som jag ville testa göra med soyagrädde och då passade jag på när jag hade massor med vinbär hemma. Till min lycka fanns inget att klaga på resultatet, så här kommer mitt recept på en kardemummapannacotta med vinbär. Jag hade ingen vaniljstång hemma så jag körde på vaniljpulver och det blev väldigt bra ändå.
 

Kardemummapannacotta med vinbär (4 port)

Ingredienser
5 dl grädde
2 msk rörsocker
1 msk vaniljsocker (rörsocker)
2 krm vaniljpulver
2 tsk malen kardemumma
3 gelatinblad
3 dl vinbär
Gör såhär
Blöt gelatinbladen i kallt vatten och låt stå i ca 10 minuter. Värm grädde, vaniljpulver, vaniljrörsocker, kardemumma och rörsocker på medelvärme i en kastrull. Låt det koka upp och dra sedan åt sidan. Rör ner de urkramade gelatinbladen tills de har löst sig. Ställ ner kastrullen i ett kallt vattenbad för att kyla ned och rör några minuter tills den svalnat en del. Häll upp i glas och/eller burkar och låt stelna i kylskåpet minst 4 timmar.
Toppa pannacottan med vinbär och strö över lite kardemumma och socker.
0

Inga svar än

  1. Mårtenssons kök

    Åh, kardemumma är en av våra absoluta favoritkryddor, det smakar på nåt vis så tryggt. Kanske för att det påminner om barndomarnas kanelbullar:)

    Hoppas du får en skön helg!

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.