Maillista

Regn och rusk! Men jag är glad ändå för igår hade jag en riktigt effektiv dag då vi hann rensa och organisera både förråd, klädkammare, hallen och badrummet. Vi höll på hela dagen och nu är vardagsrummet fullt av saker som ska skänkas, slängas eller säljas. Det känns så skönt, en riktig höstrensning!
 
Idag är det lite smått och gott på schemat i form av både plugg, jobb och möten som ska planeras och genomföras. Men innan dess, dagens recept dom är en kasslergryta med brysselkål och en gräddig sås med chilisås och dragon. 

 

Kasslergratäng med brysselkål och tomat (4 port)

Ingredienser
4 port ris
 
600 g kassler
500 g fryst brysselkål
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
250 g körsbärstomater
4 dl grädde
0,5 dl chilisås
1 msk dragon
1 msk maizena
3 dl riven ost
Gör såhär
Sätt ugnen på 225 grader. Skär kasslern i skivor. Skala och hacka lök. Halvera tomaterna. Lägg kasslerskivorna i en ugnssäker form. Lägg på brysselkål och tomater. Vispa ihop grädde med hackad lök, pressad vitlök, salt, svartpeppar, dragon och maizena. Häll gräddblandningen över kasslern och strö över ost. Gratinera i ugnen ca 20 minuter. Koka riset medan gratängen blir klar i ugnen.
 
0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a