Maillista

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Mathem

Jag brukar inte baka bröd till jul så ofta men i år testade jag att göra klassisk kavring och det var väldigt enkelt och gott. Ett snabbt bröd som inte behöver jäsa och man får två limpor på en gång. Smidigt att frysa in nu och ta fram till jul. Jag älskar bröd som man bakar i en brödform och som inte kräver massa knådande. Så enkelt och smidigt och framför allt mindre kladd 😉

För dig som önskar fler recept på bröd så kan du hitta alla mina bröd här under min bröd-kategori. Och om du istället vill ha ännu fler julrecept hittar du de under min jul-kategori. In och inspireras!

Kavring Kavring

Kavring (2 limpor)

Ingredienser
9 dl filmjölk
2 dl mörk sirap
75 g smör
1 msk malda brödkryddor
1 msk salt
4 tsk bikarbonat
15 dl rågsikt

Gör såhär
Sätt på ugnen på 180 grader. Smält smöret. Häll filmjölk, sirap och det smälta smöret i en bunke. Ta fram en ny bunke och blanda brödkrydda, salt, bikarbonat och rågsikt. Tillsätt det i filmjölksblandningen och rör ihop allt till en kladdig deg.
Fördela degen i två smorda limpformar, ca 1,5 liter.
Grädda bröden längst ner i ugnen i ca 1 tim. Låt dem svalna i formarna. Limporna klarar sig bra i plastpåsar i rumstemperatur några dagar och bör sedan frysas in.

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a