Godmorgon!
Idag är det bröllop som gäller. Vi kommer lämna barnen här på landet och åka ner till Uppsala för att gå på min kusins bröllop. Det ska bli så kul! Sen ikväll/inatt åker vi tillbaka till landet. Så det blir en del bilåkande idag men det blev bästa lösningen för att slippa ha onödig tid hemma och barnen kan vara hos farmor och farfar <3
Kesopannkakor
Dagen till ära tänkte jag dela med mig av en festlig frukost. Jag brukar ju göra en hel del bananpannkakor men denna gång blev det en ny variant, som jag även hade keso i. De blev mättande och väldigt goda! Tillbehören är en favorit – blåbär och kardemumma är en ljuvligt god kombination!
Barnen åt också kesopannkakor och de älskade det. Dock skippade jag honungen till de, försöker undvika onödigt socker. De tyckte pannkakorna var toppengoda och blåbär är en favorit sen innan. Alla bär är som godis om du frågar Noel och Mila!
Kesopannkakor med blåbär och kardemumma (2 port)
Ingredienser
2 bananer (gärna övermogna)
4 ägg
1 dl keso
En nypa salt
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk kardemumma
Blåbär
Honung
Gör såhär
Skala bananerna och lägg i en skål. Mosa med en gaffel och vispa sedan ihop med ägg, keso och en nypa salt.
Hetta upp smör eller kokosolja i en stekpanna. Klicka ut smeten i plättar och stek på medelvärme på båda sidor.
Rör ihop yoghurt med kardemumma. Servera pannkakorna med yoghurt, blåbär och honung.
Fler frukostar med keso:
Bananpannkakor med hallonkeso och mango