Maillista

Söndag och sista dagen på jullovet. Imorgon drar vårterminen igång och vi är redo. Vi har haft ett väldigt härligt och långt jullov så jag tycker det känns bra att komma tillbaka till jobbet (hemmakontoret) och tror barnen kommer gilla att komma tillbaka till förskolan. Och vad passar väl bättre än att fira sista jullovsdagen med godfrukost? De här kesoplättarna är enkla att göra och passar superbra som söndagsfrukost men även som matsäck på skogutflykt. Så här har ni recept på kesoplättar med vaniljyoghurt (blandat ihop yoghurt med vaniljpulver). Och så lite bär förstås. Fibeehusket i receptet är bara för att göra smeten lite tjockare och därför få lite mer fluffiga pannkakor. Du kan byta ut det till något annat mjöl eller havregryn. Muums!

Kesoplättar med vaniljyoghurt

I fredags städade vi bort julen och även om det alltid känns lite tomt när alla små röda tomtar försvinner och julgranen plockas ner så har jag redan vant mig. Vi lät stjärnorna vara kvar i fönstrena för den extra mysbelysningen känns välbehövlig. Och nu har jag bytt lite platser på ljuslyktor och gjort iordning med små vaser med eucalyptus och det blir så mysigt.

Kesoplättar med vaniljyoghurt

Kesoplättar med vaniljyoghurt

Ingredienser
2 bananer
4 ägg
2 dl keso
2 msk fiberhusk
En nypa salt

Yoghurt
Vaniljpulver

Bär

Gör såhär
Skala bananerna och lägg i en bunke. Mosa med en gaffel och knäck i äggen. Vispa ihop. Tillsätt keso, fiberhusk och salt. Vispa med elvisp (eller hårt med vanlig visp) ett par minuter.
Hetta sedan upp neutral olja i en stekpanna och klicka ut smeten i plättar och stek på medelvärme på båda sidor.
Blanda ihop yoghurt med vaniljpulver. Servera pannkakorna med vaniljyoghurten och bär.

Kesoplättar med vaniljyoghurt


Fler recept på plättar:

Glutenfria plättar med tillbehör

Grötplättar med vaniljkeso och röda vinbär

Mandelplättar med björnbär och hallon

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.