Kickis rabarberkyckling (2 port)
2 morötter
100 g palsternacka
1 påse quinoa (1,5 dl)
300 g kycklinglårfilé
100 g rabarber
1 dl vispgrädde
0,5 buljongtärning
0,5 msk honung
1 vitlöksklyfta
0,5 kruka gräslök
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötter och palsternacka i 1 cm breda stavar. Lägg rotfrukterna i en ugnsform och ringla över olja och krydda salt och svartpeppar. Stek i ugnen i 30 minuter.
Koka quinoa enligt anvisningarna på påsen.
Krydda kycklinglårfilé med salt. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingen på hög värme i 1 min/sida. Lägg över kycklingen i en ugnsform.
Skala och skär rabarber i 2 cm stora bitar. Vispa ihop rabarberna med vispgrädde, 1 dl vatten, buljongtärning, honung, cayennepeppar och pressad vitlök i en bunke. Häll blandningen över kycklingen och ställ in formen bredvid rotfrukterna i ugnen. Stek i 15-18 min.
Klipp gräslök över rabarberkycklingen och servera med de ugnsrostade rotfrukterna och quinoan.
Lämna ett svar