Maillista

Ännu en fredag är här och helgen är riktigt nära. Helgplanerna består av heldag på Gröna Lund imorgon och på söndag kommer några vänner på middag. Sen är det en veckas jobb innan jag har en veckas semester. Det blir en skön vecka på landet som inleds med bröllop och en snabbvisit i Hassela hos morbror Nike med familj. Mysigt!
Under de senaste veckorna har jag varit sugen på att använda rabarber i mat och därför blev jag extra glad när det var ett recept som innehöll just detta i veckans matkasse. Och som jag misstänkt, det blev supergott. Den syrliga rabarbern passade perfekt ihop med den möra kycklingen. Här kommer receptet!

 

Kickis rabarberkyckling

Kickis rabarberkyckling (2 port)

Ingredienser

2 morötter
100 g palsternacka
1 påse quinoa (1,5 dl)
300 g kycklinglårfilé
100 g rabarber
1 dl vispgrädde
0,5 buljongtärning
0,5 msk honung
1 vitlöksklyfta
0,5 kruka gräslök

Gör såhär

Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skär morötter och palsternacka i 1 cm breda stavar. Lägg rotfrukterna i en ugnsform och ringla över olja och krydda salt och svartpeppar. Stek i ugnen i 30 minuter.
Koka quinoa enligt anvisningarna på påsen.
Krydda kycklinglårfilé med salt. Smält smör i en stekpanna och bryn kycklingen på hög värme i 1 min/sida. Lägg över kycklingen i en ugnsform.
Skala och skär rabarber i 2 cm stora bitar. Vispa ihop rabarberna med vispgrädde, 1 dl vatten, buljongtärning, honung, cayennepeppar och pressad vitlök i en bunke. Häll blandningen över kycklingen och ställ in formen bredvid rotfrukterna i ugnen. Stek i 15-18 min.
Klipp gräslök över rabarberkycklingen och servera med de ugnsrostade rotfrukterna och quinoan.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a