Maillista

Första inlägget 2021. Det känns väldigt bra! Jag tror att 2021 kommer bli ett bra år. Fokus på hälsa, familjetid och nya upplevelser. Jag ser fram emot en till sommar med semester i Sverige, förhoppningsvis vandra och upptäcka nya ställen i Sverige. Jag är sugen på att göra en liten roadtrip och hälsa på vänner runtom i landet. Det hade varit roligt <3 Men jag tänker även att året ska innefatta mycket god mat. Jag vill lära mig mer om hur jag kan läka min kropp med bra mat, ge den bra näring och förhoppningsvis bli bättre i mina eksem och välmående. Jag tänker mycket antiinflammatoriskt, vegetariskt och mycket kryddor. Mums! Så idag tänkte jag ge er ett sånt recept, det blir en kikärtscurry med broccoli!

Kikärtscurry med broccoli

Jag älskar sån här mat. Man kan ta lite det man känner för. jag har alltid bas med lök, vitlök och de kryddor jag vill ha. Sen kan man ta de grönsaker man gillar samt baljväxter. Enkelt, smakrikt och bra för kroppen. Och dessutom går det snabbt att laga. Ofta gör vi det ganska kryddigt vilken barnen gillar. Om det skulle bli lite förs starkt brukar vi bara röra ner lite creme fraiche eller turkisk yoghurt. Då blir det lite svalare också 🙂 Här serverade vi currygrytan med ris men man kan såklart variera med pasta, quinoa, bovete eller liknande. Muuums!

Kikärtscurry med broccoli

Kikärtscurry med broccoli (6 port)

Ingredienser
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk röd currypasta
2 msk gul curry
1 msk malen koriander
250 ml kokosmjölk
4 dl vatten
250 g broccoli
2 frp kikärtor (á avrunnen vikt 230 g)
Pressad lime

6 port ris

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Skala och hacka lök och vitlök. Hetta upp rikligt med olja i en gryta och lägg i löken och låt den bli mjuk på medelvärme. Ha sedan i vitlök, currypasta, curry och koriander och låt fräsa ihop 1-2 minuter. Tillsätt sedan kokosmjölk och vatten och låt allt koka upp och småputtra ca 5-10 minuter. Skölj kikärtorna. Dela ner broccolin i små buketter. Tillsätt kikärtor och broccoli i grytan och låt puttra 5 minuter till. Smaka av med salt och svartpeppar.

Kikärtscurry med broccoli

1

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.