fbpx

Godmorgon! Jag hoppas ni alla har haft en skön helg. Vi har lyckats få till både alla hjärtans dag-middag hos mamma och Staffan, babysim, hemmafix, lekland, middag med vänner hemma hos syrran och igår blev det en dag när man får undan ToDoer, storhandlar och så avslutade vi med hemgjord pizza.

Kikärtscurry med grönsakris

Jag funderar mycket på rutiner och hur jag ska få till en hållbar vardag. Jag har inga problem att gå upp tidigt på morgonen eftersom jag är en morgonmänniska men jag känner att jag inte får tillräckligt med sömn långsiktigt. Jag känner mig seg och att jag behöver ”ta igen sömn” på helgen men får sällan till det. Så nu ska jag verkligen försöka komma i säng 22 på vardagar så jag får 7 timmar (inte 6 timmar som jag har som standard i dagsläget). Jag får till träning och kost bra men utan sömn är det inte en bra helhet. Så skärpning på sömnen!

Jag har saknat att handla mat nu när jag jobbar. Inte hela tiden och inte ha med sig två trötta barn på mataffären. Men jag gillar att handla, strosa runt i affären och fundera på vad vi ska äta för middag. Så igår när vi åkte och storhandlade hela familjen tyckte jag det var lite mysigt (fram till Mila fick spunk, ville ingentin goch bara skrek så jag kunde omöjligt tänka klart vad vi behövde köpa 😛 ). Och när man kommer hewm och fyller upp kyl, frys och skafferi så känner man sig inspirerad och rik. Jag älskar att ha full kyl 🙂

Kikärtscurry med grönsakris

Och så kämpar jag med rutinerna att förbereda mat på helgen. Så nu har vi massa kokta ägg i kylen, en burk hummus och så gjorde jag storkok i helgen. I lördags när vi skulle laga lunch så gjorde jag en kikärtscurry som räckte till oss alla fyra då och sen 8 matlådor. God, näringsrik och vegetariska lunchlådor som får mig att orka hela dfagarna på jobbet. Yey!

Tips! Till denna kikärtscurry serverade jag grönsakris som är ett bra sätt att få i sig mer grönt. Gott och färgglatt blir det också!

Kikärtscurry med grönsakris

Kikärtscurry med grönsaksris (12 port)

Ingredienser
3 stora gula lökar
6 vitlöksklyftor
1 tsk sambal oelek
3-4 msk curry
1 msk gurkmeja
1 msk malen ingefära
2 frp krossade tomater (à 500 ml)
400 ml kokosgrädde
6 dl vatten
500 g morötter
2 frp kikärtor (à avrunnen vikt 230 g)

6 dl ris

6 dl frysta gröna ärtor
2 dl fryst majs

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Skala och hacka lök och vitlök. Skär morötterna i slantar/tärningar.
Hetta upp kokosolja och fräs löken så den blir mjuk. Ha i vitlök, sambal oelek, curry, gurkmeja och ingefära. Låt fräsa en minut. Tillsätt sedan krossade tomater, kokosgrädde, vatten och morötter. Låt allt koka upp och puttra under lock 10 minuter. Smaka sedan av med salt, svartpeppar och pressad lime. Häll av kikärterna och skölj de med kallt vatten. Rör ner i grytan.
När det är 3 minuter kvar på riset kan du röra ner frysta ärtor och majs.


Fler recept med kikärter:

Tomatpasta med kikärter

Sallad med rött ris och kryddrostade kikärter

Sötpotatisgryta med kikärter

3 svar

  1. Sandra Callermo

    I det här inlägget beskriver jag vad antiinflammatorisk kost är och hur min resa sett ut. Självklart bjuder jag på antiinflammatorisk recept.

    Svara

    Mentions

  • 💬 Vardagsmat - 20 recept och smarta tips! • SandraCallermo.se
  • 💬 Näringsrik mat för att stärka immunförsvaret • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b