Jag har flera gånger läst om att man kan använda kikärter för att göra cookie dough. Och jag älskar allt som smakar deg och smet. Det mesta man bakar är ju godast innan det gräddas, om du frågar mig 😉
Så när jag såg ett recept på kikärtstryfflar inne hos Annelie så kände jag att det var dags att testa. Detta recept är något jag kommer testa att utveckla och göra nya smaksättningar på. Som kakdeg med en smak av jordnötssmör som doppas i choklad. Vad kan gå fel? 😉
Jag har bjudit flera på dessa tryfflar och ingen har kunnat gissa rätt att de är gjorda på kikärter.
Kikärtstryfflar med jordnötssmör och choklad (ca 50 st)
Ingredienser
1 frp kikärtor (ca 230 g avrunnen vikt)
0,5 dl honung
1 msk kokossocker
4 msk jordnötssmör
0,5 krm bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1 tsk hel kardemumma
1 nypa flingsalt
1,5 dl mandelmjöl
75 g mörk choklad
200 g choklad
Gör såhär
Mortla kardemumman. Häll av kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Lägg de sedan i en matberedare tillsammans med honung, kokossocker, jordnötssmör, bakpulver, vaniljpulver, kardemumma och salt. Mixa slätt och lägg sedan i en bunke. Finhacka 75 g choklad och rör ner i smeten tillsammans med mandelmjölet.
Rulla sedan till bollar och ställ kallt minst 30 minuter.
Smält choklad över vattenbad och rulla bollarna i chokladen och ställ sedan i kylen.
Jättegoda! Kommer att försvinna snabbt från gottebordet på julafton.
Va kul att höra! De har varit väldigt populära på adventsfika här hemma 🙂