Förra året testade jag att göra kikärtstryfflar och det blev snabbt mina favoriter! Jag älskar kakdeg och konsistensen på dessa blir som kakdeg. Lite som chocolate chip cookies men i kakdegsformat. I år gjorde jag den lite juligare men mandelsmör och och pepparkakskrydda. Ni hör ju, det kan ju inte bli annat än succé!

Noel och kikärtstryfflar

Noel var väldigt sugen att smaka 😉

Dessa tryfflar är sötade med honung och så doppar man de härliga bollarna i smält choklad. Och om du är lite skeptisk och tänker att du inte gillar kikärtor, kan inte du snälla prova dessa ändå? Kikärterna ger den krämiga konsistensen och smaken kommer från mandelsmör, mandelmjöl, vaniljpulver och pepparkakskryddor. Magi!

Kikärtstryfflar med pepparkaka

Mila kunde inte hålla sig..

Mila och kikärtstryfflar

Helt oskyldig 😉

Mila och kikärtstryfflar

Haha! Gottigott <3 

Kikärtstryfflar med pepparkaka (40-50 st)

Ingredienser
1 frp kikärtor (ca 230 g avrunnen vikt)
0,5 dl honung
0,75 mandelsmör
0,5 krm bakpulver
0,5 tsk vaniljpulver
1 msk pepparkakskryddor
1 nypa flingsalt
1,5 dl mandelmjöl
75 g mörk choklad

200 g choklad

Gör såhär
Mortla kardemumman. Häll av kikärterna och skölj dem i kallt vatten. Lägg de sedan i en matberedare tillsammans med honung, mandelsmör, bakpulver, vaniljpulver, pepparkakskryddor och salt. Mixa slätt och lägg sedan i en bunke. Finhacka 75 g choklad och rör ner i smeten tillsammans med mandelmjölet.
Rulla sedan till bollar och ställ kallt minst 30 minuter.
Smält choklad över vattenbad och rulla bollarna i chokladen och ställ sedan i kylen.

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.