fbpx

Jag har börjat äta alltmer kimchi eftersom jag både tycker det är gott och det är nyttigt och bra för tarmfloran. Och jag gillar kimchi men som alltid är jag nyfiken på att göra själv istället för att köpa färdig (tänk på att köpa den kylda om du vill köpa färdig). När man gör själv så kan man ju styra lite mer hur surt den ska smaka och hur mycket vitlök och chili man har. Jag ska inte ta åt mig äran för receptet utan jag hittade detta recept och utgick från det och nästa gång kan jag våga smaksätta ännu mer och ändra kryddningen lite. Men den här blev så god! Tar tar lite tid att vänta på sin kimchi som ska bli klar men det är sååå värt det. Nu börjar första omgången ta slut så i veckan ska jag göra en till omgång. Försöker äta lite kimchi varje dag då jag verkligen tror på att boosta kroppen med små nyttigheter varje dag. Så här har ni en grym kimchi – recept nedan!

Kimchi recept

Kimchi recept

Ingredienser
1 kg salladskål
1 stor morot
1 gul lök
6 vitlöksklyftor
20 gram ingefära
2 tsk chiliflakes
2 msk salt utan jod

Gör såhär
Tvätta händerna noga och rengör de burkar som du ska använda.
Skölj salladskålen noggrant och skär den i strimlor (ca 1 cm). Skala moroten och riv den grovt. Lägg salladskål och morot i en stor skål (glas eller porslin). Strö över saltet och massera in i kålblandningen så det börjat vattna sig. Vänta sedan 30 minuter.
Skala och finhacka lök och riv vitlök och ingefära fint. Lägg lök, vitlök, ingefära och chiliflakes i en skål och blanda ihop. Rör sedan ner detta i kålblandningen. Massera ihop allting med händerna.
Lägg ner allting i en (eller flera) stora glasburkar och se till att allt täcks av vätskan. Lämna några centimeter högst upp och ställ sedan burkarna på en bricka (då de kan pysa över lite vätska) i ett mörkt utrymme (t ex skafferi). Låt stå 3-5 dagar och flytta sedan till kylen. Låt stå i kylen minst en vecka (gärna två) och sen är den redo att ätas.

Kimchi recept

    Mentions

  • 💬 Tarmflora - test och recept! • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b