Kladdkaka med kokostosca (en långpanna)
Ingredienser
Chokladkaka:4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smör
Kokostoscan:75 g smör
1 påse (200 g) kokos
2 dl socker
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
Gör så härChokladkaka: Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret till chokladkakan. Vispa ägg och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna. Rör sist ner det smälta smöret. Grädda kakan i ca 15 minuter i en långpanna. Under tiden gör du kokostoscan.
Kokostosca: Smält smöret och rör ner socker sirap och grädde. Rör sist ner kokosen. Låt koka i ca 5 minuter. Ta ut kakan och bred på kokossmeten, försök komma så låmgt ut i kanterna du kan. Sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i 5×4, dvs 20 rutor. Rutorna delar du sedan till 40 trekanter.
0
Låter himla gott 😉 Du är duktig tycker 🙂 Bamsekramar