Jag har alltid varit bortskämd med mycket bullar och bakverk hemma eftersom jag har en mamma som alltid har “bara” 7 sorters kakor i frysen. Jag har dock själv aldrig varit speciellt bra på att baka men nu har jag börjat lite smått och kommit fram till att det är mysig avkoppling och behöver inte ta så lång tid. Sen är det ju mycket roligare att bjuda på sina egna bakverk än färdigköpta. Denna kaka gjorde jag till ett möte och serverade som fika och OJ, vad uppskattat det var!
Kladdkaka med kokostosca

Kladdkaka med kokostosca (en långpanna)

Ingredienser

Chokladkaka:4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
175 g smör

Kokostoscan:75 g smör
1 påse (200 g) kokos
2 dl socker
1,5 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap

Gör så härChokladkaka: Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret till chokladkakan. Vispa ägg och socker. Tillsätt de övriga ingredienserna. Rör sist ner det smälta smöret. Grädda kakan i ca 15 minuter i en långpanna. Under tiden gör du kokostoscan.

Kokostosca: Smält smöret och rör ner socker sirap och grädde. Rör sist ner kokosen. Låt koka i ca 5 minuter. Ta ut kakan och bred på kokossmeten, försök komma så låmgt ut i kanterna du kan. Sätt in i ugnen i ytterligare 10 minuter. Låt kakan svalna innan du skär den i 5×4, dvs 20 rutor. Rutorna delar du sedan till 40 trekanter. 

0

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.