Idag kommer något ovanligt på bloggen (nuförtiden). Det är nämligen ett recept som innehåller både mjölk och ägg. Men så blir det ibland när man lagar något riktigt gott som man bara MÅSTE dela med sig av. Det en en klassisk råbiff med smarriga toppings som serveras med pommes och parmesanmajo. Jag är en råbiffslover och denna blev kanon! Så goda smaker och parmesanmajo var grym till pommesen.

Men om du skulle vilja göra den mjölk- och äggfri går det såklart att använda vegansk majonäs, ta bort äggulan uppepå och göra någon annan smaksatt majo till. Varför inte aioli?

Vi har en snabbvariant på “råbiff” som du kan hitta här.

Råbiff med parmesanmajo

Parmesanmajo

Klassisk råbiff med parmesanmajo (4 port)

Ingredienser
800 g innanlår (nötkött)

Dijonnaise:
2 dl majonnäs
0,5 dl dijonsenap

Parmesanmajo:
2 dl majonäs
3 dl riven parmesan
1-2 tsk pressad citron
1 vitlöksklyfta

Toppings:
Inlagda rödbetor
1 dl kapris
1 silverlök/gul lök
Krasse
4 äggulor
4 port pommes

Gör såhär
Tillaga pommes enligt anvisning.
Börja med såserna. Blanda ihop majonäs med dijonsenap och smaka av med cayennepeppar, salt och svartpeppar. Ta en ny skål och blanda ihop majonäs, parmesan, citron och pressad vitlök. Smaka av med salt och svartpeppar.
Skala och finhacka silverlök.
Finhacka rödbetorna.
Finhacka köttet i små tärningar. Det enklaste är om köttet är halvfruset så du kan skära det i tunna skivor och sedan tärningar. Krydda köttet med salt och svartpeppar.
Lägg upp köttet i mitten på tallriken och lägg tillbehören runtom i högar. Toppa köttet med en äggula och servera med pommes och parmesanmajo.

Klassisk råbiff med parmesanmajo

Klassisk råbiff med parmesanmajo

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b