Idag är första dagen på semestern! Firade ju såklart och fick semesterkänsla i torsdags men sen dess har det ju egentligen bara varit helg så nu börjar semestern på riktigt. Och den har börjat på bästa sätt med midsommarfirande med familj och vänner, hemmamys, lek på tomten och igår var det kanindop. Syrran och hennes familj har köpt en kanin så igår blev vi bjudna på dop på deras uteplats. Märkligt, roligt och alldeles fantastiskt! Haha 🙂

Nu väntar mer tid på hemmaplan där vi tänker försöka komma iväg på lite dagsutflykter, testa tälta på tomten, träffa vänner, bjuda på middagar i vårt uterum, fortsätta bygga lite på detaljerna som är kvar och bara njuta av svensk sommar. Sen blir det landet ett par veckor. Det blir härligt!

Klassiska chokladbollar

Så för att fira semestern tänkte jag bjuda er på ett recept på klassiska chokladbollar. Jag ÄLSKAR chokladbollar och har en hel del varianter på bloggen. Senaste tiden har det blivit mest med kokosolja och dadlar som jag tycker blir grymt goda men denna gång fick det blir klassiska chokladbollar med smör och socker 😉 Dessa bjöd vi på när Mila fyllde 2 år och jag gjorde en stor sats så det skulle räcka att ha kvar i frysen också. Perfekt fika att ha i frysen då det tinar snabbt och gillas av de flesta. Här har ni mitt recept 🙂

Klassiska chokladbollar

Fotona är tagna i nya fönstret i uterummet. Så mysigt!

Klassiska chokladbollar (ca 50-60 st)

Ingredienser
200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
7 dl havregryn (ev. glutenfria)
1,25 dl kakao
1 msk vaniljsocker
En rejäl nypa salt
0,75 dl espresso eller starkt kaffe

Kokos

Gör såhär
Vispa ihop smör och socker. Blanda sedan ner havregryn, kakao, vaniljsocker, en nypa salt och kaffe. Blanda ihop med elvisp och rulla sedan till bollar och rulla i kokos. Låt stå i kylen 30 minuter.

Klassiska chokladbollar

1

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.