fbpx

Jag är den första att erkänna att det är lite meckigt att göra knäck. Först ska man få till rätt konsistens och sen ska man lyckas träffa med smeten i de små små formarna innan den stelnar för mycket och blir klumpig att hälla. Formarna välter, blir för fulla, rinner på kanten osv. Puh! Det största misstaget jag gjort under julbaket var när jag satte igång två knäck och en kola samtidigt. Att lyckas på alla i rätt konsistens och snygga är en omöjlighet. Haha!

Så då är knäckbräck ett bra alternativ. Då slipper man i alla fall de små formarna. Istället häller man ut allt på en plåt och när det stelnat bryter man den bara. De har lite tendens att klibba ihop i burken sen så se till att lägga i lager med papper emellan. Då fungerar det fint. Och det blir så gott! Här gjorde jag det enkelt och toppade med flingsalt och hackade mandlar. Klassiskt och väldigt mumsigt!

Knäckbräck med flingsalt Knäckbräck med flingsalt

Knäckbräck med flingsalt

Ingredienser
3 dl vispgrädde
3 dl ljus sirap
3 dl strösocker
60 g smör

Flingsalt
Mandlar

Gör såhär
Blanda grädda, sirap, socker och smör i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp under omrörning och låt koka på medelvärme tills den når 130 grader (kontrollera gärna med hjälp av kulprovet). Rör om då och då. Häll sedan upp smeten på en plåt med bakplåtspapper och strö över flingsalt och hackade mandlar. Ställ kallt någon timme och knäck sedan i lagom stora bitar. Förvara i kyl eller frys.

    Mentions

  • 💬 Mandelbräck med flingsalt • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b