fbpx

Äppelsäsongen är här! När jordgubbarna börjar ta slut i butiken så tar äpplena vid. Svenska härliga äpple som man kan göra massa gott på. Jag har t ex alltid burkar med osötat äppelmos i frysen att ta fram till frukostar och annat gott. Sen älskar jag att äta äppelbitar med jordnötssmör, göra fruktsallad eller riva ner äpple i en créme fraiche-sås. Mums! Och sen är ju äppelpaj alltid gott! Så idag tänkte jag dela med mig av en knäckig äppelpaj utan gluten och mjölk. Galet god att servera med glass, vaniljsås eller kanske lite vaniljkvarg.

Knäckig äppelpaj utan gluten och mjölk

Knäckig äppelpaj utan gluten och mjölk

Knäckig äppelpaj utan gluten och mjölk (8 port)

Ingredienser
600 g äpplen (600 g motsvarar ca 3-4 st)
1 tsk malen kardemumma
1 tsk kanel

150 g mjölkfritt margarin
2 tsk kardemumma
1 dl strösocker
0,75 dl ljus sirap
0,5 dl vegansk grädde
2 tsk vaniljsocker
2 dl hasselnötsmjöl
4 dl glutenfria havregryn

Gör så här
Sätt på ugnen på 200 grader. Skär äpplena i bitar/tärningar och lägg i en smord pajform. Krydda med kardemumma och kanel och blanda runt.
Smält margarinet och tillsätt kardemumma, socker, sirap och grädde och låt puttra ihop. Ta av från värmen och tillsätt vaniljsocker, hasselnötsmjöl och havregryn och blanda ordentligt. Bred ut smeten över äpplena och ställ in i ugnen 20-25 minuter.

Knäckig äppelpaj utan gluten och mjölk


Fler knäckiga pajer:

Krusbärspaj med knäckigt toscatäcke

Knäckig blåbärspaj utan gluten och mjölk

Knäckig äppelsmulpaj med ingefära

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b