Maillista

Fredag och september är här! Visst är det något med luften så fort det blir september? Det blev lite svalare och lite mer höstkänsla även om det också kan vara riktigt härliga och soliga dagar. Och jag tänkte fira in september med en knäckig blåbärspaj som är fri från gluten och mjölk. Den är såååå god och perfekt fika till helgen, eller hur? I helgen ska jag även ta in lite gottigt från trädgården. Tänkte klippa ner örter som inte gått åt och göra örtsalt och sen ska jag rädda rabarbern och kanske baka något gott och frysa in resten. Sånt är lyxigt att ta fram i vinter.

Om du är sugen på mer paj har jag lagt några favoritrecept längt ner i inlägget. Självklart är de glutenfria och går att variera. Ett av de mest besökta pajinläggen på bloggen är krusbärspajen, den kan jag varmt rekommendera!

Ha nu en magisk helg!

Knäckig blåbärspaj utan gluten och mjölk

Knäckig blåbärspaj utan gluten och mjölk (8-10 port)

Ingredienser
750 g blåbär
2-3 msk strösocker
1,5 msk potatismjöl

250 g mjölkfritt smör
3 dl strösocker
0,5 tsk salt
1 msk kardemumma
4,5 dl havregryn
3 dl glutenfri mjölmix
1,5 tsk bakpulver
0,75 dl ljus sirap

Gör såhär
Sätt ugnen på 175 grader (över- och undervärme). Lägg blåbären i en stor pajform och tillsätt socker och potatismjöl och blanda runt.
Ta fram en bunke och blanda socker, salt, kardemumma, havregryn, mjölmix och bakpulver. Smält smöret på låg värme så det inte börjar bubbla. Tillsätt i de torra ingredienserna tillsammans med sirap och blanda ordentligt. Häll smeten över bären så allt täcks.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40-50 minuter eller tills den fått fin färg.
Servera med glass eller vaniljsås.

Knäckig blåbärspaj utan gluten och mjölk


Fler pajrecept:

Knäckig krusbärspaj med toscatäcke

Glutenfri rabarberpaj med jordgubbar och vit choklad

Björnsbärspaj med hallon

Äppelpaj med nötter

1

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a