Jag känner mig lite ledsen, ledsen för att den härliga bärsäsongen lider mot sitt slut. Jag älskar sommaren när man kan köpa goda färska bär och lyxa till både frukostar, mellanmål och efterrätter. En stor skål med jordgubbar gör mig lycklig! Men som tur är finns det ju frysta bär som man kan njuta av året runt. Antingen köper man de eller så passar man på att plocka under bärsäsongen. Krusbär kanske inte är det bär som används allra mest men det är lite synd för det är ju så syrligt och gott. Vi har tyvärr inge krusbärsbuskar men jag brukar köpa storpack med frysta krusbär från jobbet och jag använder det allra mest i paj och smoothies. Idag tänkte jag ge er receptet på en knäckig krusbärspaj. Nomnomnom!
Om du vill ha fler tips på glutenfria godsaker så har jag samlat 6 favoriter här.
Knäckig krusbärspaj
Denna krusbärspaj med knäckigt toscatäcke är grymt god. De syrliga krusbären balanseras av det söta toscatäcket och tillsammans med vaniljglass blir den hur gott som helst. En tipptoppdessert helt enkelt! Här kommer receptet 🙂
Krusbärspaj med knäckigt toscatäcke (8 port)
Ingredienser
600 g frysta krusbär
2 msk potatismjöl
2 dl havregryn
2 dl socker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl flagad mandel
0,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
En nypa flingsalt
150 g smör
0,5 dl vispgrädde
0,5 dl ljus sirap
Gör så här
Sätt på ugnen på 150 grader. Smöra en pajform och lägg i krusbären. Strö på lite potatismjöl.
Blanda ihop havregryn med socker, vetemjöl, mandel, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Lägg smör, grädde och sirap i en kastrull och värm upp och låt puttra 2 minuter. Blanda sedan ner de torra ingredienserna. Bred ut smeten över bären och sätt in i ugnen ca 45-55 minuter så den får fin färg. Låt sedan svalna en stund och servera med vaniljglass.
Fler recept med krusbär:
Visst är det något magiskt med en knäckig blåbärspaj? Denna är fri från gluten och mjölk och smakar ljuvligt gott.
Äppelsäsongen är här och det firar vi med en knäckig äppelpaj. Självklart utan gluten och mjölk. Sååå god efterrätt!