fbpx
Jag gillar verkligen indisk mat! Jag lagar det tyvärr alldeles för sällan men har bestämt att jag ska testa lite mer och våga prova nya recept. Just det här receptet har jag fått från mamma men fick ju David Batras indiska receptbok i julklapp som jag ska läsa igenom ordentligt och inspireras till nya, spännande recept. Längtar redan!

Men som sagt, dagens recept fick jag från mamma och om jag förstår det rätt kallas det Kofta kari och det är stora indiska köttbullar i en supergod sås.


Kofta Kari – indiska köttbullar (4 port)

Ingredienser
4 port ris

600 g köttfärs
Ett par cm riven ingefära
1 stor vitlöksklyfta
Cest och saft från 0,5 citron
1 gul lök
2 krm chilipeppar
1 tsk salt
2 msk potatismjöl
1 ägg
0,5 tsk gurkmeja
Sås:
2 msk naturell olja
1 gul lök
3 cm riven ingefära
2 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 tsk gurkmeja
1 msk malen koriander
1 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
1 burk kokosmjölk
Gör såhär
Finhacka den gula löken och skala ingefäran. Ha köttfärsen i en bunka och ha i riven ingefära, pressad vitlök, cest och saft från citronen, lök, chilipeppar, salt, potatismjöl, ägg och gurmeja och rör ihop. Forma sedan stora köttbullar. Hetta upp smör i en stekpanna och stek köttbullarna tills de fått en fin färg och lägg över på en tallrik.
Sås: Hacka löken och finhacka chilin. Hetta upp olja i en kastrull eller stor stekpanna och ha sedan i lök, riven ingefära, pressad vitlök och chilin. Låt steka ca 4 minuter och tillsätt sedan gurkmeja, koriander, spiskummin och paprikapulver. Fräs kryddorna i 2 minuter och tillsätt sedan kokosmjölken och låt koka upp. Lägg ner köttbullarna och låt puttra med några minuter till de är genomstekta. Smaka av såsen med salt och servera sedan med ris.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.