Maillista

Som utlovat kommer här receptet på räkfond. Jag har aldrig tidigare kokat egen fond utan jag använder alltid köpt buljong och fonder. Men nu när jag skalade räkor till examensmiddagen så tänkte jag att jag skulle passa på. Jag kan avslöja att den blev väldigt smakrik och god. Jag har nu fryst in den och jag vi får se vad jag ska använda den till.

 

Räkfond

Räkfond

Ingredienser

1 liter räkskal
1 gul lök
1 morot
1 fänkål
3 dl vitt vin
1 dl congac
1 dl tomatpuré
2 lagerblad
Vitpepparkorn
Några kvistar timjan

Gör såhär

Sätt på ugnen på 250 grader. Rosta grönsakerna, tomatpurén och räkskalen i ugnen ca 20 minuter. Häll sedan alltsammans i en gryta och häll på vinet och cognacen. Fyll upp med vatten så det täcker och lägg i timjan, lagerblad och några vitpepparkorn. Låt koka i 20 minuter och sila sedan av skalen och låt vätskan koka ner till en tredjedel.

Räkfond
0

4 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a