Maillista

Min standardfrukost är en grön smoothie och en kopp te. Sen fyller jag på med x antal koppar te under förmiddagen och sen blir det lunch och därefter dagens första kaffe. Och ibland behöver jag större frukost alternativ mellis beroende på träning, var jag är i cykeln och liknande. Jag lyssnar på kroppen och fyller på med den energin jag behöver. Och på helgen blir det större frukost tillsammans med familjen. Och en favorit att ha redo i kylen är chiapudding så idag tänkte jag tipsa om en kokoschia med kardemumma.

Kokoschia med kardemumma

Jag ÄLSKAR smakkombinationen banan oh jordnötssmör och det är just det jag toppat denna kokoschiapudding med. Det gifter sig bra med kokos och kardemumma och granolan bidrar till knaprighet. Alltså sååå gott! Om du också gillar jordnötssmör och banan kan jag rekommendera at ha det på tunna riskakor (chia och havssalt) och bara njut. Men tillbaka till chiapuddingen. Detta recept blir 2-4 portioner beroende på hur mycket du vill äta och vad du serverar den med. Jag kan gärna lägga till en klick turkisk yoghurt och då tar jag mindre mängd chiapudding. Om du gör en omgång med chiapudding i början på veckan (eller på söndagen) så håller den fint i kylen så kan du ta till frukost eller mellis. Älskar när det finns bra och näringsrika grejer lättillgängligt hemma. Man ska göra det enkelt att äta mat som kroppen mår bra av!

Kokoschia med kardemumma

Kokoschia med linfrön och kardemumma (2-4 port)

Ingredienser
4 dl kokosdryck/kokosmjölk
4 msk chiafrön
2 msk linfrön
2 tsk malen kardemumma

Gör såhär
Blanda ihop kokosdryck med chiafrön, linfrön och kardemumma. Låt stå 15 minuter och blanda sedan en gång till. Ställ i kylen över natten. På morgonen kan du servera med valfria toppings, exempelvis banan, jordnötssmör och granola.


Fler recept på chiapudding:

Chiapudding med jordnötssmör och bär

Vaniljchiapudding med mango och svarta vinbär

Chiapudding med mandelmjölk

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.