Maillista

Helgfrukost! Det är en av de härligaste grejjerna på helgen. Till vardags består min frukost av en rejäl grön smoothie och det passar mig utmärkt. Men på helgen då vill jag lyxa till det!

Kokoschiapudding med kardemumma

På helgen är det ofta så att vi vaknar alla fyra på lite olika tider och när barnen vaknar kommer de till vår säng. Då sätter vi på Netflix och ligger alla fyra i sängen och myser. David kan slumra fast barnen ligger där men jag har svårt att somna om. Så ofta ligger jag kvar en stund och sen går jag upp och jobbar lite med bloggen. Har lite skön tid i soffan, dricker en kopp te, tränar ibland och bara njuter. Efter en stund kommer de andra ner och då blir det frukost!

Chiapudding med kokos

Rejäl helgfrukost

På helgen vill jag gärna ha flera komponenter. Jag brukar välja mellan:

  • Smoothie
  • Äggröra med tabasco
  • Mackor
  • Yoghurt med banan och jordnötssmör
  • Gröt med valfri topping
  • Stekt ägg

Oftast väljer jag två alternativ från listan ovan och sen kompletterar jag det med te eller kaffe. Barnen äter ofta samma men ibland väljer de något annat.

 

Krämig chiapudding

Och ibland har jag förberett chiapudding kvällen innan. Då har jag gjort ens tor omgång som räcker flera dagar till frukost eller mellanmål. Chiapudding är nyttigt, gott och mättande. Kan toppas med vad man vill och kan varieras i oändlighet. Denna gång blev det en kokoschiapudding med kardemumma som jag serverade med banan, blåbär och jordnötssmör. Gottigott!

Kokoschiapudding med kardemumma

Kokoschiapudding med kardemumma (4 port)

Ingredienser
4 dl kokosdryck
4 msk chiafrön
0,5 tsk vaniljpulver
2 tsk malen kardemumma

Banan
Blåbär
Jordnötssmör

Gör såhär
Blanda ihop kokosdryck med chiafrön, vaniljpulver och kardemumma. Låt stå 5 minuter och blanda sen runt igen och låt sedan stå i kyl över natten. Håller i flera dagar. Servera med skivad banan, blåbär och jordnötssmör.

Kokoschiapudding med blåbär och jordnötssmör


Fler recept på chiapudding:

Vaniljchiapudding med röda vinbär

Chiapudding med banan, jordgubbar och blåbär

Chiapudding med vanilj och jordgubbar

2 svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a