fbpx
Jag gillar verkligen kokos! Ska jag välja sådana där stycksaker, 3 för 20 eller så kan jag lätt välja tre CoCo. Så länge jag kan minnas har det varit en godisfavorit. Numera köper jag den inte alltför ofta (trots att den fortfarande är precis lika god) men jag gillar att baka med kokos och även använda det i frukost och mellanmål i t ex kvarg eller på gröten. Självklart fick det även bli julgodis med kokos och i år blev det kokostoppar som jag smaksatte med saffran och apelsin, nomnom!

 

Kokostoppar med saffran och apelsin (ca 20 st)

Ingredienser
50 g smör
0,5 g saffran
0,5 apelsin
2 ägg
1,5 dl strösocker
200 g kokos
 
Choklad
Gör såhär
Sätt ugnen på 150 grader. Smält smöret. Blanda ner saffran och cest från apelsinen i smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Blanda ner kokos och smörblandningen. Låt smeten svälla ca 10 minuter och klicka sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Forma toppar med händerna och grädda mitt i ugnen 20-25 minuter.
Låt topparna svalna och smält sedan lite choklad över vattenbad. Ringla över topparna och låt svalna.

 

Inga svar än

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b