fbpx

Fredagen började med backintervaller med styrkeövningar inbakade. Därefter mysmorgon med Mila medan Noel tog sovmorgon, pyssel hemma innan mamma kom på lunch. Sen kom pappa och även Theo och Moa en stund. Kusinerna har så roligt tillsammans och man blir så glad när man ser de <3

Nu ska jag starta börja preppa kvällens middag som ska ätas innan fotbollen! Det blir burgare. Mums!

Men innan jag ska påbörja matlagningen ville jag ge er ett recept inför helgen. Jag hittade dessa godingar hos Bara en kaka till och WOW va goda! Helt grymma alltså! Jag kallar de kolagodis med cashewbotten. Utan socker dessutom. Det är dadlar som gör det magiskt. Tänk er en nötig cashewbotten med kokos som toppas med krämig dadelkola och så lite flingsalt. MAGI! Ska försöka göra en julig variant på denna till december tänkte jag.

Sen kan man ju undra hur jag kunde missa att tända ljuset på bilden men min förklaring är nog att jag var så sugen på att fika så fotograferingen gick lite snabbt. Fokusera på godisbitarna och njuuuut!

Kolagodis med cashewbotten

Kolagodis med cashewbotten

Kolagodis med cashewbotten (ca 20-25 bitar)

Ingredienser
2 dl cashewnötter
1 dl kokosflingor
1 msk honung
1 msk mjuk kokosolja
1 nypa salt

Kola:
20 urkärnade dadlar
0,5 dl smält kokosolja
1 tsk salt
1 tsk vaniljpulver

En nypa flingsalt till garnering

Gör såhär
Lägg cashewnötter, kokos, honung, kokosolja och salt i en matberedare och mixa till en slät massa. Tryck ut massan i en brödform klädd med plastfolie. Ställ den i kylen medan du gör kolan.
Lägg dadlar, smält kokosolja, salt och vaniljpulver i matberedaren och mixa slätt. När den blivit slät, fortsätt mixa några minuter till så den blir mjuk, blank och seg. Bred på massan på cashewbotten och topp med lite flingsalt och ställ i frysen minst 1 timme. Skär upp i bitar och förvara i frysen och ta fram några minuter före servering.

6 svar

 1. Sandra Callermo

  I det här inlägget beskriver jag vad antiinflammatorisk kost är och hur min resa sett ut. Självklart bjuder jag på antiinflammatorisk recept.

  Svara
 2. Sandra Callermo

  Att baka glutenfritt är lite utmanande men kan bli väldigt gott. Här har jag samlat ett gäng av mina bästa recept på glutenfria godsaker.

  Svara

  Mentions

 • 💬 Snabbt veganskt godis • SandraCallermo.se
 • 💬 Sockerfritt julgodis - 10 recept med dadlar • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!
 • 💬 Kardemummakola på mandelbotten • SandraCallermo.se - En matig livsstilsblogg!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b