Maillista

Väskan är packad, skidorna redo att ta plats i takboxen och nu är det dags att jobba tills bilen går mot Åre i eftermiddag. Det blir en helg i Åre med svärföräldrarna och det ska bli skönt att åka lite skidor, slappa i en fjällstuga, fika på Åre bageri och ladda batterierna för två välfyllda jobbveckor framöver. Vi åker hem igen på måndag kväll och kommer förhoppningsvis få upp ett inlägg under helgen. 
 
Nu tänkte jag tipsa om en smarrig efterrätt till helgen. Jag älskar pannacotta och den här gången testade jag att smaksätta den med socker som fick lite färg i kastrullen innan jag hällde på grädde så pannacottan fick en härlig kolasmak. Gott! 

 

Kolapannacotta med kardemumma (4 port)

Ingredienser
0,75 dl strösocker
5 dl vispgrädde
1 krm salt
2 krm kardemummakärnor
2 krm vaniljpulver
3 gelatinblad
 
Hallon
Mango
Cacaonibs
Gör såhär
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Mortla kardemumman.
Bred ut sockret i ett jämnt lager i botten av en tjockbottnad kastrull. Hetta försiktigt upp sockret tills det är nötbrunt utan att röra om. Akta så det inte bränns. Häll på grädden och vispa ner kardemumma, vaniljpulver och salt och koka upp sakta. Lös upp det karamelliserade sockret i grädden så mycket som möjligt genom att röra om försiktigt.
Krama försiktigt ur gelatinbladen och lös upp de i den varma gräddblandningen. Häll upp i små glas och låt svalna i kyl minst 3 timmar.
Toppa med hallon, mango och raw cacaonibs.
0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a