Kolja i dijon- och gräslökssås (2 port)
2 portioner ris
1 knipplök
2 dl vispgrädde
1 tsk maizena
1 msk dijonsenap
1 buljongtärning
1 tsk citronsaft
300 g koljafilé
1 morot
0,5 romansallad
0,5 ask körsbärstomater
0,5 kruka gräslök
Sätt ugnen på 225°. Koka ris.
Sås: Finhacka knipplöken och fräs löken i smör. Tillsätt vispgrädde, 1 dl vatten, maizena, dijonsenap, buljongtärning, citronsaft och vitpeppar i kastrullen. Koka upp och låt puttra på låg värme i 3 minuter.
Fisken: Lägg koljafilé i en ugnsform. Häll såsen över fisken och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Sallad: Skala och hyvla 1 morot direkt ner i salladsskålen med lök. Strimla romansallad. Halvera körsbärstomaterna. Lägg salladen och tomaterna i skålen, ringla över olja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.
Ta ut fisken ur ugnen och klipp över gräslök. Servera med riset och salladen.
Lämna ett svar