Maillista

Trots att det är helg vaknade vi idag med klockan eftersom vi ska på Gröna Lund. Och när man väl ska dit vill man utnyttja åkbandet så mycket som möjligt så vi satsar på att vara där till kl 11. Jag älskar att åka berg- och dalbanor och snurriga attraktioner, då blir jag som ett barn på nytt!
Innan vi åker iväg tänkte jag bjuda på det sista receptet från Middagsfrid. Ett avslutande inlägg med utvärdering av matkassen kommer upp inom de närmsta dagarna. Jag kan sammanfatta det hela nu med att jag är mer än nöjd. Hör kommer ett recept på en smarrig fisk.

 

Kolja i dijon- och gräslökssås

Kolja i dijon- och gräslökssås (2 port)

Ingredienser

2 portioner ris
1 knipplök
2 dl vispgrädde
1 tsk maizena
1 msk dijonsenap
1 buljongtärning
1 tsk citronsaft
300 g koljafilé
1 morot
0,5 romansallad
0,5 ask körsbärstomater
0,5 kruka gräslök

Gör såhär

Sätt ugnen på 225°. Koka ris.
Sås: Finhacka knipplöken och fräs löken i smör. Tillsätt vispgrädde, 1 dl vatten, maizena, dijonsenap, buljongtärning, citronsaft och vitpeppar i kastrullen. Koka upp och låt puttra på låg värme i 3 minuter.
Fisken: Lägg koljafilé i en ugnsform. Häll såsen över fisken och stek i mitten av ugnen i ca 15 minuter.
Sallad: Skala och hyvla 1 morot direkt ner i salladsskålen med lök. Strimla romansallad. Halvera körsbärstomaterna.  Lägg salladen och tomaterna i skålen, ringla över olja, vitvinsvinäger, salt och svartpeppar.
Ta ut fisken ur ugnen och klipp över gräslök. Servera med riset och salladen.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a