Gröna Skafferiet har Säsongens bästa varje månad där hon väljer ut en råvara. Man får sedan tillaga något med den råvaran och länka till bloggen i hennes kommentarsfält och så samlar hon alla inlägg och publicerar. Det är ett roligt sätt att få inspiration hur man kan variera en råvara. Mitt bidrag denna månad när rödbetan är tema är denna korv med kumminstekta rödbetor.
 
Korv med kumminstekta rödbetor

Korv med kumminstekta rödbetor (4 port)

Ingredienser
8 rödbetor
4 palsternackor
12 champinjoner
600 g kryddiga korvar
1,5 dl vaniljyoghurt
1 ask solrosskott
1-2 tsk kummin
Gör så här
Skala och skiva rödbetor och palsternackor. Stek dem mjuka i olivolja och tillsätt mortlad kummin och svartpeppar. Skiva champinjonerna och korvarna och bryn tills de fått fin färg, krydda med salt.
Lägg upp allt på fat tillsammans med solrosskotten. Blanda i lite rapsolja, svartpeppar och salt i vaniljyoghurten. Ringla den över salladen.
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b