Maillista

Korv korv korv! Ja, korv är något som vi lagar ofta här hemma. Det är en av Davids favoriter och korv i alla former och sorter går mer än gärna ner i hans mage. I höstas var vi ju på korvkurs för att kunna göra egen korv och det var väldigt roligt. Vi har dock inte testat att göra det hemma ännu men det ska hända någon gång framöver för vi har införskaffat alla verktyg som behövs.

För att hålla korvtemat så tänkte jag berätta att jag är en av festivalbloggarna för Korvfestivalen 2016 vilket känns väldigt roligt. Jag har besökt detta event tidigare och det var väldigt roligt. Korv är trendigt och det finns en uppsjö av spännande varianter och korvtillverkare som lägger i hjärta och själ i sina produkter. En av årets trender är att byta ut en del av köttet i korven till grönsaker, rotfrukter eller bönor för ett mer klimatsmart alternativ. Men vad som fortfarande är viktigt är såklart att köttet är av god kvalitet (gärna svenskt och ekologiskt) och jag vill inte ha massa onödiga tillsatser i det jag köper. Det ska bli spännande att se vilka nyheter som kommer på marknaden.

Och eftersom jag är festivalbloggare har jag fått möjligheten att tävla ut två entrébiljetter till festivalen 12-13 mars så om ni är intresserade av att besöka detta korvevent kan ni kika in på min Instagram så hittar ni tävlingen där.

Dagen till ära har jag såklart ett korvrecept att dela med mig av. Korv med rostad fänkålssallad, oregano och fetaost, mums!

 DSC_0049 korv med rostad fänkålssallad

DSC_0068
Korv med rostad fänkålssallad med oregano och fetaost (4 port)

Ingredienser
4 port korv

900 g fänkål
1 zucchini
250 g champinjoner
2 vitlöksklyftor
1 kruka oregano
1 citron
1 dl olivolja
100 g ruccola/bladspenat
200 g fetaost

3 dl turkisk yoghurt
1 röd lök
1 tsk sambal oelek

Gör såhär
Sätt på ugnen på 200 grader. Dela fänkålen på längden och skär sedan varje halva i 3-4 längder. Skär zucchini i grova bitar och champinjonerna i kvartar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivolja och krydda med salt och svartpeppar och sätt in i ugnen 15 minuter.
Blanda finhackad vitlök, olivolja, skalet från citronen och hackad oregano i en stor bunke.
Lägg fänkål, champinjoner och zucchini i bunken när de är klara och blanda med citron- och örtoljan. Blanda ner ruccolan precis före servering. Strö över fetaost.
Skala och finhacka löken och blanda med turkisk yoghurt och sambal oelek. Smaka av med salt och svartpeppar.
Stek eller grilla korven och servera till fänkålssalladen och såsen.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a