Maillista

Vi äter en hel del risotto här hemma men ofta blir det vegetariska varianter som jag spär med lite extra buljong i slutet för att få de lite rinnigare. Men risotto kan ju också ätas som tillbehör till något kött och då brukar jag göra den lite stabbigare. Så när jag hittade den här goda egenstoppade korven i frysen fick den sällskap av selleririsotto och en god sallad. Varsågoda!

DSC_0108 korv med selleririsotto DSC_0112 korv med selleririsotto

Korv med selleririsotto (4 port)

Ingredienser
4 port korv

3 schalottenlökar
3 vitlöksklyftor
4 stjälkar selleri
4 dl risottoris
2 dl vitt vin
8 dl grönsaksbuljong
2 dl parmesan
50 g smör

Gör såhär
Hetta upp grönsaksbuljongen i en kastrull. Skala och finhacka lök och vitlök. Strimla sellerin. Hetta upp smör i en tjockbottnad kastrull och fräs sellerin ett par minuter och lägg sedan åt sidan. Hetta upp olivolja och smör i en samma kastrull och fräs lök och vitlök ett par minuter på medelvärme. Häll sedan i riset och låt mojsa i kastrullen och bli genomskinligt innan du häller på vinet. Häll sedan på max 1 dl buljong i taget och låt småputtra på låg värme tills vätskan är borta innan du fyller på igen. Rör då och då. När riset är klart och har en liten kärna kan du ha i parmesanost, smör och sellerin och smaka av med svartpeppar. Servera med den stekta korven.

0

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a