Maillista

Se hit korv- och hamburgerälskare! Min man skulle i princip kunna äta korv och hamburgare jämt (varannan dag är ett bra alternativ 😉 ) och då fick jag idén för ett tag sedan att göra en korvburgare. Sagt och gjort bjöd vi över några vänner på middag och det blev en succé! Det gäller att (som vanligt) ta en korv med hög kötthalt och vi valde Scans råkorvar för de är riktigt bra. Sen gjorde vi lite krispiga tillbehör och en krämig sås. Så varsågoda, här kommer receptet på en korvburgare med currykräm och äppelsallad.

 

Korvburgare med currykräm och äppelsallad (4 port)

 Ingredienser
4 port kryddiga korvar
4 skivor bröd
Romansallad
 
Currykräm:
1 äggula
1 tsk färskpressad citronsaft
0,5 tsk dijonsenap
1 tsk vitvinsvinäger
2 dl neutral matolja
2 dl créme fraiche
1 dl ättiksgurka
1 tsk curry
 
Äppelsallad:
1 äpple
3 stjälkar selleri
10 cm gurka
 
Rotfrukter:
Potatis
Morot
Palsternacka
Rödbetor
Sparris
15 cm purjolök
 
Gör såhär
Rotfrukter: Sätt på ugnen på 225 grader. Skala morot och palsternacka och skär i sneda, tjocka slantar. Skala och skär rödbetorna i smala klyftor. Skär potatisen i klyftor. Lägg potatis, morot, rödbetor och palsternacka på en plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 20 minuter. Skär sparrisen i mindre bitar och strimla purjolöken. Ta ut plåten och blanda i sparris och purjolök och sätt in i ugnen 10 minuter till.
Currykräm: Finhacka ättiksgurkan. Gör majonäsen genom att blanda äggula, citronsaft, vitvinsvinäger och dijonsenap i en skål. Tillsätt matoljan droppvis under konstant vispning tills majonnäsen tjocknar. Smaka av med salt och svartpeppar. Blanda majonäsen med créme fraiche, gurkan och curry. Smaka av med salt och svartpeppar.
Äppelsallad: Finhacka äpple, selleri och gurka och blanda ihop. Pressa över lite citron och olivolja och krydda med salt och svartpeppar.
Dela korvarna på längden om de är tjocka. Hetta upp olja i en stekpanna och stek korvarna tills de fått fin färg.

 

Lägg salladen på de rostade bröden, lägg på korv, sås och äppelsalladen. Servera med rotfrukterna och lite extra sås. 
 
 

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-a