Detta inlägg är i samarbete med Korvfestivalen

Igår var en fullspäckad dag som inleddes på Korvfestivalen på Nackastrand-mässan. Jag är en av festivalbloggarna för årets mässa och fick möjligheten att ta del av denna glädje för korv och mat.

Korvfestivalen startades 2013 och har sedan dess gjort succé. Tänk dig ett stort rum fullt av matentusiaster som älskar det de håller på med. Det finns korvar i olika storlekar, smaker, kötthalt, prisklasser och allt annat du kan tänka dig. I år var den tydliga trenden hel-/halvvegetariska korvar och resultatet skiljer sig åt mycket. Jag tycker det är en rolig trend och roligt att det t ex kommer helvegetariska alternativ för den som äter vegetarisk kost och inte tycker sojakorvarna är väldigt skojiga. De halvvegetariska är ett sätt att minska köttkonsumtionen och för att äta lite mer klimatsmart. De helvegetariska är inget för mig om jag ska vara ärlig. Det blir lätt en homogen massa och jag saknar konsistensen och smaken av kött och väljer hellre att äta någon annan vegetarisk rätt. Vissa av de halvvegetariska är goda och de som vågar ha grönsaker i bitar istället för en mixad massa föredrar jag. Då blir det lite tuggmotstånd och man får en viss köttsmak eftersom det är 50/50. Men ska jag vara ärlig så föredrar jag en korv med hög kötthalt (svenskt kött) och där man vågar ta i med kryddorna.

Vi räknade till att vi under dagen smakade på 63 olika korvsorter (!) och jag lovar att vi var mätta när vi åkte därifrån.

Här kommer en bildbomb från gårdagen:

DSC_0191

DSC_0201

Kön ringlade sig lång för att få komma in och smaka på alla korvar

DSC_0092 DSC_0096

Dagen inleddes med en parisare som serverades av Parisar-akedemien.

DSC_0101 DSC_0103

Fläskkorv med korngryn – Grynkorvens vänner | Halloumikorv – Papa Greek

DSC_0106 DSC_0112

Oliak korvar från skolan Ester & Mosessons | Ostwurst – Wurstmaster

DSC_0128 DSC_0130

Råkorv (rosmarin och fänkål var väldigt god!) och Korvish från Scan

DSC_0134 DSC_0137

Scans monter | Cumberland Style Pork – Taylor & Jones

DSC_0142 DSC_0154

Relish och ketchup – Taylor & Jones | Kalkonkorv – Ingelsta kalkon

DSC_0147 DSC_0151  

Invigning med den obligatoriska bandklippningen i form av korvar såklart

DSC_0158 DSC_0162

Korvar från Stensåkra med hög kötthalt | Skeppsholms senap

DSC_0165 DSC_0172

Enligt mig den godaste av de halvvegetariska korvarna. Ekologisk korngrynskorv – Garant

DSC_0176 DSC_0177 DSC_0179

Slaktarkorv bjöd på både dans och korv

DSC_0221

Ett gäng korvprodukter som jag fick med mig hem

4 svar

    • Sandra Callermo

      Aha, synd att vi gick om varandra. Ja, det var riktigt gott! Och mycket 🙂

      Svara
    • Sandra Callermo

      Ja, då skulle du gått dit. Korvar åt vilket håll man än kollar 😉

      Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b