fbpx
I söndags tog jag och David en tur till Korvfestivalen som höll till på Globen Annexet. Jag var inbjuden som festivalbloggare och eftersom mannen älskar korv tog jag såklart med mig honom. Lite trötta efter lördagens festligheter var denna rena rama himlen med massor av god korv och provsmakningar till höger och vänster. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förvänta mig men jag blev positivt överraskad. Många härliga producenter med lokala råvaror och ekologiska ingredienser och otroligt goda produkter. Jag gillar hur det fanns ett stort fokus på just lokalt producerade produkter och hur folk skröt om att ”denna korv är gjord på mina egna grisar”. Jag fick ännu en påminnelse att jag alltid ska välja att köpa svenskt kött och gärna närproducerat. Det var generöst med provsmakning av en rad olika korvar i varje monter och det var allt från vildsvinskorv (favoriten!) till lammkorv, grillkorv, pölse och salami. 
 
När vi gick ut därifrån värkte armarna av alla tunga påsar. Vi hade handlat både till oss och familjerna och vi var verkligen helnöjda. Jag rekommenderar denna korvmässa varmt för er korvälskare och tipsar om att gå dit nästa år. Kvalitetskorvar till bra pris som man dessutom har möjlighet att provsmaka innan köp, vad kan bli bättre?
 
För fler inlägg om mässan, kika in här!
 
 

Inga svar än

  1. Sara på Vardag.nu

    Stensåkra Chark gör bra grejer, de är ju smålänningar också 😉 Brukar köpa deras korv när jag får tillfälle, riktigt mycket kött i och god smak.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b