Dags för ett nytt vardagsrecept! Här hemma är ju korv en favorit och i denna gryta ryms två sorters korv och massa annat gott. Om man inte gillar frukt i mat kan äpplet såklart uteslutas men jag tycker det ger fin smak ihop med korv och curry. Receptet är gjort för 8 personer så räcker det även till matlådorna. Perfekt!

Korvgryta med äpple, curry och salami (8 port)

Ingredienser
8 port ris
700 g korv
250 g salami
1 stor gul lök
1 röd chili
2 äpplen
1 gul paprika
1 röd paprika
3 msk curry
1 msk flytande honung
4 dl vatten
2 dl vispgrädde
1 dl vitt vin
2 dl créme fraiche

Gör såhär
Skala och strimla löken. Kärna ur och skär äpplena i tärningar. Finhacka chilin. Skär paprikan i bitar. Skär korven i slantar och salamin i bitar. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs lök, äpple, curry och salami några minuter. Lägg sedan över i en stor kastrull och fortsätt fräsa korven i stekpannan. När korven fått fin färg, lägg över i kastrullen och häll 1 dl vatten i stekpannan så du får med alla goda smaker och häll i kastrullen. Häll på grädde, vin, resten av vattnet, créme fraiche, honung och krydda med salt och svartpeppar. Låt puttra 10 minuter och smaka sedan av med cayennepeppar. Servera med ris.

0

Ett svar

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.