fbpx

Jag tycker att det är så viktigt att vardagsmaten ska vara god. Det är lätt i småbarslivet att vardagsmiddagen bara är något som måste fixas och ätas och man försöker ta den enklaste vägen. Och självklart ska vardagensmiddagen vara enkel, men jag vill också att den ska vara näringsrik, varierad och härlig. Jag vill längta ä’ven till vardagsmnaten inte bara till helgmiddagen. Det behöver inte betyda många eller dyra ingredienser. Men man kan ta sina vardagsräddare och variera kryddor och vissa ingredienser. Jag gillar till exempel att göra köttfärsåsen med asiatiska kryddor och kokosmjölk eller kanske skippa krossade tomaterna och istället ha någon mjölkprodukt och massa örter. Våga variera och testa! Så idag tänkte jag ge er ett enkelt recept på en korvgryta med ris.

Korvgryta med ris

Denna korvgryta är kryddad med curry och så har jag haft i kokosmjölk för att göra den krämig. Och självklart man kan servera den med olika tillbehör såsom pasta, bovete, ris, bulgur eller rostad potatis. Vi brukar försöka att variera både kolhydrater och proteinkällor under vecka och självklart vilka grönsaker vi har till maten. Regeln är att vi alltid har minst två grönsaker förutom det som är i maten och det fungerar väldigt bra 🙂

Korvgryta med ris

Korvgryta med ris (6 port)

Ingredienser
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
800 g korv
2 msk tomatpuré
2 msk curry
2 burkar krossade tomater
1 burk kokosmjölk
Ris
Persilja

Gör såhär
Koka riset enligt anvisning.
Skala och hacka lök och vitlök. Strimla korven. Hetta upp olja i en stor kastrull och fräs lök och vitlök så det mjuknar. Tillsätt korv, tomatpuré och curry och låt fräsa med ett par minuter. Tillsätt sedan krossade tomater och kokosmjölk. Låt koka upp och puttra 5 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
Servera grytan med ris och persilja.


Fler korvrecept:

Korvstroganoff till många

Indiska falukorvscurry

Pastagratäng med korv

    Mentions

  • 💬 Mjölkfri korvstroganoff med ris • SandraCallermo.se

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att synas

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

wrapcb-footer-b